Sales Manager Tanja

Sijoitustuotteita Nordeassa myyvän Tanja Erosen työssä parasta ovat tyytyväiset asiakkaat.

Nimi: Tanja Eronen
Koulutus: DI
Ammattinimike: Sales Manager
Yritys: Nordea

(Kuvattu 17.6.2009)

Tanja Eronen on Sales Manager Nordea Marketsin sijoitustuotemyynnissä. Hän kehittelee ja myy sijoitustuotteita asiakkaille.

Tyypillisenä työpäivänä Eronen tapaa asiakkaita ja vastaanottaa sijoitustuotteisiin liittyviä asiakkaiden toimeksiantoja. Lisäksi hän kiertää päivittäin Nordean konttoreissa kouluttamassa henkilökuntaa sijoitustuotteissa ja keskustelemassa konttorien myynnistä.

Erosen töihin kuuluu myös tuotteiden hinnoittelu ja tuotteiden rakentamista. Uusia ideoita täytyy jatkuvasti keksiä, koska asiakkaiden toiveet muuttuvat markkinatilanteen mukaan. Tehtävässä on tärkeää pysyä ajan tasalla tuoreimmista markkinoihin vaikuttavista tapahtumista ja uutisista.

Eroselle parasta hänen työssään on sen monipuolisuus: ”Saa olla ihmisten kanssa tekemissä ja on myös pitkäjänteisempää suunnittelua, jossa saa itse keskittyä ja miettiä asioita. Ne tasapainottavat mielestäni hyvin toisiaan”.

Koulutukseltaan Eronen on TKK:lta valmistunut diplomi-insinööri, jonka lisäksi hän on lukenut sivuaineen kauppakorkeakoulusta. Hän hakeutui pankkiin töihin ja päätyi sitä kautta tekemisiin sijoitustuotteiden kanssa.

Huippuhetki Eroselle työssä on, kun asiakkaan luottamuksen saa voitettua takaisin vastoinkäymisten jälkeen. Viime vuosien taloustilanteessa tämä on ollut erityisen ajankohtaista, kun osakemarkkinat ovat joutuneet syöksykierteeseen ja aiheuttaneet odottamattomia tilanteita.