IT-asiantuntija Noora

Vastikään Eterassa aloittanut Noora Salo ylläpitää ja kehittää vakuutusyhtiön verkkopalveluita.

Nimi: Noora Salo
Koulutus: Tradenomi
Ammattinimike: IT-Asiantuntija
Yritys: Etera


(Kuvattu 17.6.2009)

Noora Salo on tuore verkkopalveluasiantuntija Eterassa: ”Erilaisissa projekteissa tulen olemaan asiantuntijana, kun kehitetään uusia verkkopalveluita. Tunnen olemassa olevia järjestelmiä ja tekniikoita.”

Salon tehtävä ei ole varsinaisesti rakentaa nettisivuja: ”Tuen niitä, jotka niitä tekevät. Jos tarvitaan jotain erikoisempia ratkaisuja, se on enemmän sitä minun juttuani. Minulta tullaan kysymään, miten se voitaisiin tehdä.”

”Hyvin paljon on palavereja eri osastojen kanssa, oman yksikön kanssa IT-osastolla ja ulkopuolisten kanssa. Esimerkiksi toimittajien kanssa istumme alas ja juttelemme siitä, minkälaisia asioita heiltä toivotaan, kun me kehitämme jotain uutta”, Salo kuvailee työpäiviään.

Parhaaksi puoleksi työssään Salo nostaa vaihtelevuuden: ”Tietysti nyt vielä, kun olen ollut niin vähän aikaa, niin kaikki on uutta. Mutta uskon, että jatkossakin löytyy kokoajan uutta opittavaa.”

Koulutukseltaan Salo on tradenomi. Hän on opiskellut tietojenkäsittelyä Helsingin liiketalousinstituutissa.

Työnteko on johdattanut Salon hänen nykyiselle alalleen: ”Pääsin kesätöihin Sampoon, vuoden päästä pääsin sinne uudestaan ja sitten jäinkin sinne täyspäiväisesti.”