Finanssialan merkonomikoulutus

- merkonomiksi-finanssialalle.jpgMerkonomiksi finanssialalle –koulutuskokeilusta hyviä kokemuksia

Merkonomikoulutuksessa on mahdollista erikoistua laajasti finanssialalle vuoden 2013 syksystä alkaen uudistuneen liiketalouden perustutkinnon myötä.

Asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelmaan voi sisällyttää yhteensä 40 opintoviikkoa finanssialalle suuntautuvaa koulutusta. Näistä finanssipalveluihin keskittyvää opetusta on 20 opintoviikkoa, pankki- ja rahoituspalveluita koskevaa 10 opintoviikkoa ja vakuutus- ja eläkepalveluita 10 opintoviikkoa.

Uutta tutkintorakennetta edelsi koevaihe, jossa olivat mukana Helmi Liiketalousopisto ja Suomen Liikemiesten Kauppaopisto Helsingissä, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus sekä. ruotsinkielinen toisen asteen oppilaitos Axxell. Kokeiluohjelmassa Finanssialan sisältöjä testattiin käytännön koulutuksessa ja yhteistyössä työelämän kanssa.

Työnantajien palaute kokeiluohjelman kautta työharjoitteluun tulleista nuorista on ollut kiitettävää, ja valmistuttuaan kokeiluun osallistuneet merkonomit ovat työllistyneet finanssialan yrityksiin.

Tulokset kokeilusta ovat olleet kannustavia, ja odotukset uudistunutta liiketalouden perustutkintoa kohtaan ovat korkealla.

<<Tietoa koulutuksesta