Tradenomiopiskelija Heidi

Heidi opiskelee finanssi- ja liiketalouden asiantuntijaksi. Unelmissa siintää työpaikka pankkisektorilla.


(Kuvattu: 25.1.2010)

Heidi Kalske on 23-vuotias finanssi- ja talousasiantuntijakoulutuslinjan opiskelija Haaga-Heliasta. Hän valmistuu kolmen ja puolen vuoden koulutuksen jälkeen tradenomiksi.

”Me tradenomit voimme toimia hyvin laaja-alaisesti. Koska olen finanssi ja liiketalouden asiantuntijapuolella, voin olla esimerkiksi olla pankissa tai jossain muussa rahoitusinstituutiossa töissä.”

”Aloitan asiakaspalvelutyössä ja autan ihan päivittäisissä rahanhoitoasioissa,” Kalske kertoo töistä, mitä hän todennäköisesti tekee heti valmistumisen jälkeen.

Koulutusohjelmaan kuuluu taloustieteen, vakuutusalan, matematiikan ja rahoituksen opiskelua: ”Opettelemme esimerkiksi erilaisia sijoitusmuotoja.”

”Koulussa on tosi kivaa. Itse tykkään!” Kalske naurahtaa ja lisää: ”Sen takia sinne meninkin.”

Opiskeluun kuuluu myös yhteensä puolen vuoden verran työharjoittelua, jonka voi joko jakaa lyhyempiin jaksoihin tai tehdä putkeen: ”Minä pääsen pankkiprojektiin, eli olen harjoittelijana Sampo Pankissa nettipankkiirina.”

Tulevaisuudessa Kalse toivoo työllistyvänsä finanssialalle: ”Haaveilen pankkipuolen töistä. Toivottavasti pääsen esimerkiksi johonkin isompaan konserniin, kuteen Nordeaan tai Sampoon. Ne kuulostavat tosi mielenkiintoisilta.”

”Olen suorittamassa unelmaani jo. Jos pääsen pankkiin töihin, se on jo voitto!”